Flytt-tips

Lista med flytt-tips

  1. Sälja eller köpa först? Om du vill sova gott och veta din budget så sälj innan du köper!
  2.  Val av mäklare. Mäklarnas arvoden skiljer sig mycket. Ta in flera offerter och förhandla priset. En vanlig modell är ett fast arvode kombinerat med ett prestationsbaserat. Ett prestationsbaserat arvode ska vara utformat så att mäklaren har ett incitament att sälja till ett pris över en av dig förutbestämd nivå.
  3. Finansiering. Det finns internetsidor som anger lägsta räntan i det område du ska bosätta dig, använd den informationen och förhandla med bankerna.
  4. Doldafelförsäkring är en investering som kan spara säljare och köpare tid och pengar. Men glöm inte att alla fel är inte dolda fel! Ta reda på kända fel i konstruktioner från tidpunkten då fastigheten byggdes, är felet känt är det inte dolt, även om du inte ser felet med dina ögon.
  5. Flytten innebär en massa bärande och packande, börja i tid och flytta kartonger och möbler till ett förråd. Gärna innan visningarna eftersom de flesta mäklare vill att din bostad ska se vara ljus och inge känsla av rymd.
  6.  Kontrollera noggrant att fastigheten inte är pantsatt när du tillträder. För BR gäller utdrag ur lägenhetsförteckningen och för villor skall samtliga uttagna pantbrev överlämnas.